,

Varför man ska sänka åldergränsen på systembolaget till 18.

Idag är åldersgränsen på barer 18 år men på systemet är det 20. Jag tycker att det är så fruktansvärt onödigt! Tänk om det hade varit likadant med cigaretter, du hade endast fått köpa cigaretter på barer men inte i affärerna. Tänk vilka förluster alla affärer skulle gå med då, då kan vi jämnföra det med alkohol. Systembolaget hade fått in så mycket mer pengar om människor inte hade åkt över till tex. Danmark eller Tyskland för att köpa sprit. Istället hade de gett pengarna till Sverige, till svenska staten. Då kanske Sverige hade kunnat betala av sina skatteskulder höhö. En annan sak är att ungdomar inte skulle köpt utav langare och druckit sprit det inte vet något om. För en Zaranoffvodka är inte direkt kvalitetsdricka om man säger så.
Många kommer med argumentet - men då skulle alkoliseringen ökat radikalt!
Det skulle det då verkligen inte gjort! I nästan alla andra länder är det 18-årsgräns och bara för det är inte alla alkoholister. Sedan handlar det mycket om förnuft också, om en människa nu vill supa ner sig så kan han/hon göra det nu med om den personen kände för det.

image540    image541

Vad tycker ni?

// L

Kommentarer
Postat av: Vikci

jag håller med dej. man är myndig vid 18 år ålder, och får gifta sig då. sen ska man be nån att köpa champagne på systemet åt dem? :P okej, det här var ett dåligt exempel men men... sänk åldern till 18 på systemet!

2007-11-12 @ 16:33:53
URL: http://missmagyar.blogg.se/
Postat av: Sara

Som ovanstående sklrev. Finns ju så mycket man får göra vid 18. Man får gifta sej, ta körkort, dricka ute, köpa cigg och man får rösta! Skulle ju va helt otrloigt om man var mogen för att rösta, men inte för att kunna sej nej till alkohol!

2007-11-13 @ 10:29:04
URL: http://saritas.webblogg.se
Postat av: theonlymee

sänk till 18 på systemet :P
man får ju göra så himla mycket annat ju, nästan precis allt utom att gå på systemet. de tär lite sjukt.

2007-11-13 @ 11:54:03
URL: http://www.theonlymee.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0